10 vragen aan onze oprichtster, Gitte Gys.
  • Wat heeft jou geïnspireerd om te gaan ondernemen en hoe ben je begonnen aan dit avontuur?

Ondernemen zit in mijn bloed. En bloed kruipt waar het niet gaan kan. Toen ik ben begonnen aan mijn kappersopleiding bij Academie Verbist in Antwerpen wist ik op voorhand al heel goed dat ik ooit mijn eigen zaak zou opstarten. Na 4 jaar voor een fantastische baas in Geel te hebben gewerkt was het zover. In 2013 opende ik als jonge snotneus mijn eigen salon Sizzors. Vastberaden en vol goeie moed heb ik me in dit avontuur gestort. Tot ik na 6 jaar voelde dat ik toch iets miste. Het verhaal klopte toch nog niet helemaal. Mijn passie lag echt bij kleur maar in mijn salon deed ik alles; mannen, kids, wekelijkse brushings, maar dit was niets voor mij. Ik wilde mij echt onderscheiden. Maar ben je gek, klanten gaan weigeren, enkel focussen op kleur? Dat doe je toch niet? Althans dit hoorde ik van mijn omgeving. Ik schreef me in voor een training van de Business Club van L’Oreal: Salon Emotion. Dit heeft heel m’n leven en denken op z’n kop gezet. Opeens was alles kristalhelder en had ik de ruggesteun van 2 fantastische mentors; Chris De Waele en Ludo Keytsman. Dankzij hen heb ik stappen ondernomen om mijn nieuw concept vorm te geven, heb ik een pand gekocht en mijn droom verwezelijkt. En dat werd het begin van mijn nieuwe zaak Colorbar. Hier elke dag mogen staan en mijn klanten mooi maken voelt nog steeds onwerkelijk.

 

  • Hoe is het idee van Soulful Growth ontstaan?

Als “small business owner” weet ik heel goed hoe het voelt om er alleen voor te staan. En de “business kennis” die je meekrijgt van op school, daar kom je geen meter mee verder. Dus ben ik me zelf gaan verdiepen in alles wat je nodig hebt om je salon succesvol te runnen. Alles van cijfers, salon beleving, marketing, branding en social media, dit zijn allemaal essentïele elementen voor jouw onderneming. Maar toch merk ik dat er bij heel veel kappers die belangrijke kennis ontbreekt. Daarom voelt het als mijn missie om alle kennis die ik de afgelopen 10 jaar heb geleerd te kunnen delen. Hier leef ik voor. Mijn collega’s en andere ondernemers te helpen groeien in hun leven én business!

 

  • Wat zijn de grootste uitdagingen geweest tot nu toe en hoe heb je deze overwonnen?

Mijn grootste uitdaging was zonder twijfel dat ik me nooit “waardig” heb gevoeld. Nog steeds hangt er rond het kappersberoep een bepaald stigma dat het niet goed genoeg is. Dat je eerst maar beter een “echt” diploma moet gaan halen. Dat ik niet slim genoeg was om te gaan studeren. Al heel mijn leven worstelde ik hier heel hard mee, tot recent. Dit had een impact op alles; ik durfde mijn tarieven niet hoog genoeg/juist zetten, ik gaf mijn grenzen niet aan, ik bleef energie verliezen door met klanten te werken die mij niet respecteerde en nog veel meer. Door mijn coach heb ik de tools gekregen om hier aan te werken d.m.v. journalling, meditatie en ademhaling. En intussen heb ik weer het zelfvertrouwen om terug 100% in mijn kracht te staan in mijn leven én in mijn zaak.

 

  • Wat zijn volgens jou de belangrijkste kwaliteiten van een ondernemer?

Jezelf altijd blijven heruitvinden en je niet te comfortabel beginnen voelen.

Als je je te comfortabel begint te voelen ga je jezelf niet meer pushen en heruitvinden waardoor je na verloop van tijd niet meer scherp bent in je business en je steken gaat laten vallen.

 

 

  • Op welke verwezelijkingen ben je het meest trots en wat heb je hiervan geleerd?

Colorbar is sowieso mijn kindje en daar ben ik heel fier op. Wat ik hiervan het meeste geleerd heb is dat het ok is om je hart te volgen en te doen wat JOU gelukkig maakt. En er is niemand die het voor jou gaat doen, actie moet je zelf ondernemen.

 

  • Welk advies zou je geven aan iemand die net begint met ondernemen?

Maak een duidelijk actieplan; schrijf alles gedetailleerd uit. Dit geeft je een goed overzicht in wat je wil bereiken en hoe je dit gaat aanpakken. Omring je ook met de juiste mensen; zoek een mentor, een goede boekhouder. Durf hulp vragen. En school jezelf bij waar nodig.

 

  • Wat betekent succes voor jou?

De vrijheid hebben om te doen wat mij gelukkig maakt, collega’s en klanten het zelfvertrouwen te geven dat ze verdienen en een goed evenwicht tussen mijn business en privé leven.

 

  • Wat is volgens jou het leukste aan ondernemen?

Je bent de auteur van je eigen leven en dat is geweldig!

 

  • Welke dagdagelijkse gewoontes zijn volgens jou de sleutel tot succes?

Een ijzersterkte ochtend routine, gezonde voeding, lichaamsbeweging en de kunst om “nee” te durven zeggen.

 

  • Hoe ziet jouw toekomst eruit?

Rooskleurig, zoals altijd. Ik heb nog heel veel dromen en plannen maar stap voor stap. Mijn voornaamste focus zal altijd het helpen van mensen zijn. Er iets niets zo leuk om mensen mooi en zelfverzekerd te laten voelen in mijn salon en om andere ondernemers de tools aan te reiken om hun leven én business positief te veranderen.

 

 

Meer weten over Soulful Growth Retreat?

Yes Please!